🚚 Ingyenes szállítás 37 990 Ft felett | ✅ 100% elégedettségi garancia
Főoldalra / Tanácsok / 8 természetes étel, amely elpusztítja a hasi fájdalmat és puffadást
 

8 természetes étel, amely elpusztítja a hasi fájdalmat és puffadást

Becsült olvasási idő: 6 min
Megjelenés ideje: 14/03/2022
8 természetes étel, amely elpusztítja a hasi fájdalmat és puffadást

Ha hasi fájdalom, gyomorégés, fejfájás, bélgázok, hasfájás vagy bármilyen emésztési probléma kínoz, vagyis ha a fenti emésztési gondok közül bármelyik megkeseríti napjaidat…

… akkor itt jó helyen jársz!

Az ok nem betegség. Ma elárulom, miért tapasztalod ezeket a tüneteket, és természetesen azt is, hogyan kerülheted el őket egy gyors beavatkozás után.

És mivel tudom, milyen kellemetlen érzés, amikor egy ilyen fejfájás a legalkalmatlanabb pillanatban tör rád, mondjuk baráti társaságban, találkozón vagy egy beszélgetés közben, biztos vagyok benne, hogy elolvasod a bejegyzést teljes egészében.

A legvégén pedig még ajándék is vár rád. De ne siessünk előre. Mindent a maga idejében.

TARTALOM

  1. A NE A FELSZÍNEN KEZELD, HANEM GYÖKEREIBEN!
  2. AMIKOR A HASI FÁJDALOM ROSSZ PILLANATBAN JELENIK MEG, MÉG A SZERELMI ÉLETEDET IS TÖNKRETEHETI
  3. BÁR OLYAN KICSIK, HOGY ÉSZRE SEM VESZED ŐKET, MÉGIS RAJTUK MÚLIK A JÖVŐD
  4. HA AZ ARÁNY FELBORUL, GOND LESZ, SŐT MI TÖBB, KATASZTRÓFA!
  5. AMIKOR SZABADJÁRA ENGEDJÜK ŐKET, ÁTVESZIK AZ IRÁNYÍTÁST
  6. NEM KELL BÖRTÖNBEN ÉLNI, HOGY ÁTVEDD AZ IRÁNYÍTÁST A KELLEMETLEN TÜNETEK FELETT
  7. DE SEMMI PÁNIK, ÉRKEZIK A MEGERŐSÍTÉS
  8. AMIKOR NEM MARAD MÁS, MINT MINDEN ERŐVEL TÁMADNI
  9. INTEGRÁLT MEGKÖZELÍTÉS, INTEGRÁLT MEGOLDÁS
  10. AMIKOR A HASI FÁJDALOM ÉS AZ EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK CSUPÁN HALVÁNY EMLÉK

A NE A FELSZÍNEN KEZELD, HANEM GYÖKEREIBEN!

Bolečine v trebuhu nam lahko pokvarijo danAmikor szokatlan szindrómákkal kell szembenéznünk az életben, többnyire a gyors megoldás érdekében egy tipikus hibát követünk el.

Ahelyett, hogy megkeresnénk az okokat, miért jelent meg mondjuk kiütés a bőrön, miért fájnak az ízületeink, miért nincs semmi energiánk stb., inkább a „végeredményre” koncentrálunk.

Vagyis mit is tegyünk, amikor kiütés jelenik meg a bőrünkön?

Többnyire a problémát különféle krémekkel kezeljük. Az ízületi fájdalmakat tablettákkal és különféle tartósínekkel akarjuk legyőzni.

És ha energiahiányban szenvedünk? Bedobunk egy kávét vagy energiaitalt és el is van intézve a dolog.

Nos, tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be, ez teljesen hibás gyakorlat!

Hogy miért?

Tekintettel arra, hogy egy kínos helyzetet szeretnél megoldani, nem elég csak a tüneteket gyógyítani, mert ilyenkor a fájdalom, viszketés, duzzanat nagyon hamar újra jelentkezik.

A helyzet pontosan ugyanez, amikor kellemetlen szélgörcsökről, hasi puffadásról, szorulásról, hasi görcsökről, gyomorfájdalmakról, stb. beszélünk.

AMIKOR A HASI FÁJDALOM ROSSZ PILLANATBAN JELENIK MEG, MÉG A SZERELMI ÉLETEDET IS TÖNKRETEHETI

Valószínűleg nem szeretnéd, hogy néhány napig ugyan nincs semmi gondod, de aztán hirtelen, a legalkalmatlanabb pillanatban, amikor például egy buliban vagy, vagy pedig a barátoddal vagy barátnőddel töltöd az időd, aki tetszik neked, vagy amikor épp kirándulsz valahol, egyszer csak érezni kezdd, hogy a történet újra meg fog ismétlődni.

Nem az a megoldás, ha teával, mindenféle oldatokkal vagy tablettával oldod meg az emésztési problémákat.

Bolečine v trebuhu v napačnem trenutkuNem!

Meg kell találni az okot, hogy miért történik ez épp veled, és a problémát a gyökereiben kell megoldani.

Hogy kell ezt tenni? Lépésről lépésre.

Először is figyelmeztetnem kell, hogy mindezen kellemetlen érzések oka a bélrendszerben rejlik.

A bélflórán múlik rengeteg dolog. Többek közt az is, hogy érzed magad, mennyi energiád van, hogy veszi fel szervezeted a tápanyagokat, milyen az emésztésed, milyen erős az immunrendszered, stb.

Hogy min múlik mindez?

A bélrendszeredben található baktériumokon. Pontosan!

 

BÁR OLYAN KICSIK, HOGY ÉSZRE SEM VESZED ŐKET, MÉGIS RAJTUK MÚLIK A JÖVŐD

Dobre in slabe bakterijeMielőtt felpattannál a székből, el kell mondanom, hogy az emésztőrendszeredben több milliárd baktérium található, melyek együttesen körülbelül 3 kilogrammot nyomnak, ami teljesen normális.

Ahogy az is, hogy 10x több van belőlük szervezetedben, mint a test összes többi sejtje.

Ezek olyan organizmusok, amelyeknek az a feladata, hogy a bélfolyamatok úgy menjenek végbe, ahogy azoknak zajlani kell.

Nos, a kulcs a jó és a rossz baktériumok arányában rejlik. Tévedés ne essék, mindkettőre szükségünk van a jó közérzethez.

HA AZ ARÁNY FELBORUL, GOND LESZ, SŐT MI TÖBB, KATASZTRÓFA!

Nos, amíg fenntartjuk a baktériumok megfelelő egyensúlyát, addig mindez a megfelelő együttélésre emlékeztet. Csakúgy, mint egy otthoni tavacskában, amelyben algák, halak és más élőlények találhatók.

Ha azonban különböző tényezők hatására a tóban elszaporodnak az algák, akkor teljes katasztrófa következik be. Az aránytalan eloszlás miatt a többi élőlények is sokkal nehezebben mozognak, nem jutnak elegendő tápanyaghoz és egyszerűen elkezdenek kipusztulni.

És pontosan ez történik a bélrendszerben is. Ha helytelen életmóddal megengeded a rossz baktériumoknak, hogy elszaporodjanak és elfoglalják a bélrendszert, a végeredmény pontosan az, amiről ma beszéltünk:

 • puffadt has,
 • bélgázok,
 • gyomorsav,
 • székrekedés,
 • görcsök,
 • gyomorfájdalmak,
 • az immunrendszer gyengülése, stb.

Utóbbi szerintem még fontosabb az általános közérzet szempontjából, hiszen ez jelenti a test védőpajzsát, és megakadályozza, hogy folyamatosan energiahiányosak legyünk, megfázzunk, és ne érezzük úgy magunkat, ahogy kellene.

Nos, most jön a kérdés, ami valószínűleg megfordul a fejedben.

AMIKOR SZABADJÁRA ENGEDJÜK ŐKET, ÁTVESZIK AZ IRÁNYÍTÁST

Mivel tudunk valójában ideális feltételeket teremteni a rossz baktériumok kifejezett szaporodásához?

A rossz baktériumok a bélben ezek miatt szaporodnak extra sebességgel:

 • egyszerű cukrok,
 • mesterséges édesítőszerek,
 • stressz és harag
 • mozgáshiány,
 • alkohol,
 • antibiotikumok szedése, stb.

A fenti tünetek közös nevezője a modern életmód. Nos, legalábbis a legtöbb embernél ez a helyzet. És tekintettel arra, hogy az élelmiszergyártás során a vállalat bevétele árán sok anyagot (cukor, mesterséges édesítőszerek, tartósítószerek stb.) adnak hozzá, nagyon nehéz elkerülni ezeket a buktatókat.

Gyakorlatilag a rossz baktériumoknak több szövetségese van, mint azt el tudnánk képzelni.

De vigyázz!

A dolog nem olyan katasztrofális, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Teljesen normális, ha megengedjük magunknak kedvenc ételeinket, édességeinket, megiszunk egy pohár bort, és nyilvánvaló, hogy vannak olyan időszakok, amikor stresszes vagy, és nincs épp túl jó hangulatod. Nagy a valószínűsége annak is, hogy az életed során találkozni fogsz antibiotikumokkal is.

Miért hangsúlyozom ezt?

NEM KELL BÖRTÖNBEN ÉLNI, HOGY ÁTVEDD AZ IRÁNYÍTÁST A KELLEMETLEN TÜNETEK FELETT

Főleg azért, mert nem látom a megoldást a bűnös falatokról, az alkoholról és a szórakozásról való teljes lemondásban. Ugyanis ezek teljesen normális helyzetek, amelyekkel életünk során találkozunk.

Ehelyett egy sokkal barátibb és hatékonyabb megoldást javaslok.

Emlékszel, hogy bizonyos dolgokkal megfelelő feltételeket teremthetsz a rossz baktériumok gyorsabb szaporodásához?

Nos, a jók arányát is nagyon könnyen tudod befolyásolni.

A probiotikumok nagy segítségedre lesznek a lehető legrövidebb időn belüli siker érdekében. Ezek olyan élő organizmusok, amelyek pozitív hatással vannak a bélrendszerre vagy a jó és a rossz baktériumok arányára.

DE SEMMI PÁNIK, ÉRKEZIK A MEGERŐSÍTÉS

Živi organizmiElképzelheted őket egy hatalmas hadseregként, akik bajtársaik segítségére sietnek, amikor azok kilátástalan helyzetbe kerülnek, jelen esetben a jó baktériumokéra, akik az emésztőrendszeredben vannak.

Olyan ételek segítségével juttathatod be őket szervezetedbe, mint a káposzta, retek, zöldleveles zöldségek, bogyók, avokádó stb., amelyek önmagukban is tartalmazzák ezeket az élő organizmusokat.

A népszerűbb, probiotikus tartalmukról híres termékek közé tartoznak az olyan tejtermékek is, mint a probiotikus joghurtok és a kefir, amelyekről az egyik korábbi bejegyzésemben már beszéltem.

Ezen a ponton azonban fel kell hívnom a figyelmet egy másik jellemzőre is.

Az a helyzet, hogy a probiotikumok, tekintve, hogy élő szervezetekről van szó, a kívánt helyre vezető úton jó néhány akadályba ütköznek (epe, gyomorsav, stb.), amelyek hígíthatják vagy elpusztíthatják őket.

Ha pedig csak kisebb, szervezeten belüli „nézeteltérésről” van szó, például egy enyhébb hasfájásról vagy egyéb emésztési problémákról, alacsony számuk ellenére a túlélő organizmusok segíthetnek.

AMIKOR NEM MARAD MÁS, MINT MINDEN ERŐVEL TÁMADNI

Ha azonban a rossz baktériumok már elszaporodtak, akkor egy kis csapat katona, vagyis egy kis adag probiotikum nem lesz elegendő a téged terhelő probléma megoldásához.

Természetesen annak sincs értelme, hogy korlátlan mennyiségben fogyassz probiotikumot tartalmazó ételeket az emésztési problémák megoldása érdekében, mert ezzel hatalmas mennyiségű kalóriát vihetsz be a szervezetedbe, ami pl. fogyási szándék esetén negatívan hat alakodra.

INTEGRÁLT MEGKÖZELÍTÉS, INTEGRÁLT MEGOLDÁS

Golden Tree Complete Biotics Ennek a problémának az elkerülésére, vagyis hogy a megfelelő mennyiségű probiotikum ellenére se rontsuk a kalóriabevitelt, ugyanakkor szabályozzuk a bélflórát, és így elkerüljük a hasi fájdalmakat és más egyéb fájdalmas helyzeteket, szakértői csapatunkkal közösen, 194 tanulmány segítségével , egyedi megoldást alkottunk meg.

Speciális probiotikus komplexet terveztünk, amely az egyik leghatékonyabb eszköz a piacon az egészséges bélflóra szempontjából.

Más átlagos termékektől eltérően a Golden Tree Complete Biotics 20 elképesztő szupertörzset tartalmaz kapszulánként, akár 20 milliárd probiotikus kultúrával.

Ez azt jelenti, hogy felesleges erőfeszítés nélkül, egy egyszerű reggeli szokás segítségével megoldhatod az emésztési problémákat, és nagykanállal élheted az életet.

AMIKOR A HASI FÁJDALOM ÉS AZ EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK CSUPÁN HALVÁNY EMLÉK

Nincs több hasfájás, rossz közérzet, kínos helyzetek és elszalasztott pillanatok.

Képzeld csak el, milyen nagyszerűen érzed magad, amikor reggel álmosan és kipihenten ébredsz, napközben elég energiád van, nincs gyomorfájdalmad, az étel intolerancia vagy egyéb emésztési problémák már a múlté, és szervezeted felveszi az összes rendelkezésre álló tápanyagot.

Hidd el, a különbség nyilvánvaló. Ha azonban kérdésed van, írd meg lentebb kommentben, vagy küldd el az [email protected] email címemre és szívesen válaszolok.


Megosztás a közösségi médián

Mihályról

Gersi Mihály, az egészséges életmódról szóló Golden TREE portál társalapítója, melyet több, mint 100.000 olvasó látogat havonta, valamint a Tökéletes Edzés és a Tökéletes Étrend című sikerkönyvek szerzője.

Olvass többet a szerzőről
AJÁNLJUK
a blogban használt termék
A megfelelő tanácsokkal és információkkal mindenkinek sikerül - neked is!
Add meg email címed az ingyenes tanácsokért, melyek már több, mint 10.000 embernek segítettek.
Legyünk barátok