Exklúzív kedvezmény már csak 00:00:00 🤩 Spórolj további 20%-ot a "spring20" kóddal 👉
Főoldalra / Tanácsok / Kollagén a jobb közérzetért és a fiatalos megjelenésért
 

Kollagén a jobb közérzetért és a fiatalos megjelenésért

Becsült olvasási idő: 19 min
Megjelenés ideje: 06/11/2023
Kollagén a jobb közérzetért és a fiatalos megjelenésért

Valamennyien erről álmodunk…

Ragyogó, fiatalos bőr, egészséges ízületek, dús haj, gyönyörű körmök és kiváló anyagcsere.

“Adalékanyagok”, amelyek fiatalos megjelenést kölcsönöznek, életerővel töltenek fel, nagyszerű közérzetet biztosítanak, és szoros összeköttetésben állnak egy fehérjével.

Ez a kollagén – és biztosak vagyunk benne, hogy nem most hallasz róla először.

De merem állítani, hogy valószínűleg nem tudod mi módon lehet teljes mértékben kihasználni ennek a „csodás építőelemnek” a képességeit és így visszanyerni a fiatalos megjelenést illetve a nagyszerű közérzetet.

Ha kezedbe akarod venni sorsod, azt tanácsolom, hogy minden figyelmedet összpontosítsd az alábbi információkra, hisz itt egy helyen vár rád minden, amit a kollagénről és a benne rejlő rendkívüli lehetőségekről tudni kell.

TARTALOM:

 1. MI A KOLLAGÉN?
 2. TANULMÁNYOK
 3. A KOLLAGÉN SZERKEZETE
 4. KOLLAGÉNHIÁNY
 5. A KOLLAGÉN TÍPUSAI
 6. KOLLAGÉN AZ ÉLELMISZEREKBEN
 7. ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK KOLLAGÉNNEL
 8. KOLLAGÉNFORRÁSOK
 9. MIKOR KELL SZEDNI A KOLLAGÉNT?
 10. A KOLLAGÉN MELLÉKHATÁSAI
 11. MILYEN KOLLAGÉNT VÁLASSZUNK?
 12. PREMIUM COLLAGEN COMPLEX – VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK

MI A KOLLAGÉN?

Oké, kezdjük az alapoknál.

Mi a kollagénEz a szervezetben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. Változatos aminosav összetételéből kifolyólag akár 28 változata is fellelhető. Hogy miért ez az egyik legfontosabb adat, a későbbiekben majd kiderül. Először is nézzük meg, hol található a kollagén, és mi a szerepe.

A KOLLAGÉN POZITÍV HATÁSAI

Joggal nevezik „csoda építőelemnek”, mivel kétségtelenül az első helyet foglalja el az egészség és a szépség világában.

Ez egy olyan fehérje, amely számos tulajdonsággal büszkélkedhet.

Többek között:

 • ez alkotja a bőr-, az ízületi porcok és sok más szövet nagy részét,
 • támogatja a haj és a körmök növekedését,
 • kihat a belek egészségére
  és
 • biztosítja a bőr rugalmasságát.

Azonban tény, hogy a kollagénhez egy kellemetlen tényező is kapcsolódik.

Komoly gondot okoz ugyanis az, hogy ezen rendkívül fontos fehérje szintézise (képződési folyamata) az évek során lelassul.

Nagyjából húsz éves kor után a szervezet kollagéntermelése elkezd lassulni. Ez a hanyatlás pedig olyan gyors, hogy 40 éves korra az egyharmada már el is tűnik.

Ha ehhez hozzáadunk még más tényezőket is, például a stresszt, az alváshiányt, a dohányzást, a túlzott napozást, amelyek az életkor mellett szintén negatív hatással vannak a kollagénszintünkre, a következmények több mint nyilvánvalóak.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Nézzük…

KOLLAGÉN HATÁSA A BŐR SZÁMÁRA

A bőr körülbelül 70%-át a kollagén teszi ki, rugalmasságot, ragyogást és fiatalos megjelenést kölcsönözve neki.

Amikor kollagénhiánnyal szembesülsz, gyorsan rájössz, hogy milyen kellemetlen következményekkel is jár ez.

Kollagén hatása a bőr számáraAz öregedésnek azokról a jeleiről beszélünk, amelyeket minden nap látsz, ezzel rossz kedvre derítenek és elvesznek az életenergiádból. Ezek pedig a következők:

 • ráncok,
 • az arcbőr megereszkedése,
 • fásult arc és
  és
 • fáradt megjelenés.

A kollagén a bőrnek olyan, mint a víz a virág számára – ha nem elég, a virág végül elhervad.

Természetesen a megereszkedett bőr és a fáradt megjelenés messze nem az egyetlen probléma, amely a kollagénhiány következménye.

KOLLAGÉN AZ ÍZÜLETEK SZÁMÁRA

Kollagén az ízületek számáraA fent említett okok miatt mozgási nehézségek és ízületi fájdalmak is megjelennek. Mivel a kollagén az ízületek és inak szerves része, ennek a rendkívül fontos elemnek a hiánya miatt számos probléma merül fel, amelyek akadályozzák a zökkenőmentes mozgást és edzést.

A kollagén ugyanis sima szerkezetű, így a fogaskerekeket megkenő olajhoz hasonlóan biztosítja, hogy a testrészek könnyedén mozogjanak, és ezáltal ne következzen be szükségtelen kopás, ami nagyon bosszantó lehet.

KOLLAGÉN A HAJRA

Kollagén a hajraNos, a külső tényezők és a különböző kozmetikumok tovább gátolják a kollagén szintézisét, így a haj törékennyé és sérülékennyé válik, illetve a haj túlzott ritkulása is zavaró lehet.

Ez egy nagyon kellemetlen helyzet, amelyet a legtöbben már előre elvesztett csatának tartanak, ami viszont messze van az igazságtól. A haj és a szőrtüszők is szoros kapcsolatban állnak a kollagénnel – ha ezt figyelembe veszed, könnyen a saját kezedbe veheted az ügyeket.

Rövidesen elárulom, hogyan.

KOLLAGÉN A KÖRMÖK SZÁMÁRA

A jól ápolt, sima és hosszú körmök, valamint az egészséges bőr és a gyönyörű haj ma a szépség klasszikus mércéje, és ez nem minden…

A gyönyörű körmök a bizonyítéka, hogy elegendő kollagén van a szervezetben. Ha törékenyek, sérülékenyek és repedezettek, ez egy figyelmeztető jelzés. Jól tudod, a belső egészség kívülről is megmutatkozik.

De a törékeny körmök, az elvékonyodó bőr, a kopott ízületek és a törékeny haj nem az egyetlen mutatói a kollagénhiánynak.

KOLLAGÉN A BÉLFLÓRA SZÁMÁRA

Kollagén a bélflóra számára

De ne feledd, hogy a felszín alatt még több a baj.

Hogy hol?

Egészen pontosan a bélrendszeredben.

Az áteresztő bél szindróma egy konkrét probléma, amellyel egyre több ember küzd. Mivel a bél nem tudja hatékonyan ellátni egyik alapvető funkcióját, sok káros anyag jut a véráramba. Természetesen erről nem is tudsz, de valószínűleg számos olyan problémával szembesülsz, amelyek eredetét nem is tudod.

Fáradtság, hangulatváltozások, összpontosítási nehézségek, kiütések, pattanások és egyéb bosszantó problémák jönnek elő, mert a védekezési mechanizmusod nem működik megfelelően.

Még a bélfal is főként kollagénből áll.

És ha ebből az építőelemből nincs elég, a bélrendszer lassan, de fokozatosan elveszíti erejét és hatékonyságát.

Az áteresztő bél szindróma

Amint láthatod, a kollagénhiányhoz kapcsolódó problémák sokrétűek. Szóval egyáltalán nem lep meg, ha már kíváncsi vagy rá …

Vajon tudsz-e hatni bármiképpen ennek a rossz forgatókönyvnek a menetére, illetve átveheted-e az irányítást közérzeted és megjelenésed felett?

Pontosan ezt kérdeztük magunktól, amikor megismertük a kollagénnel kapcsolatos kegyetlen tényeket. Mondhatjuk, hogy egyszerűen lenyűgözött minket a végeredmény.

Hogy érthető legyen, azért javasoljuk a nyerő stratégia teljes mértékben történő megvizsgálását, hogy a lehető legrövidebb időn belül tapasztalhass te is változásokat.

KOLLAGÉN POR A VÁRANDÓSSÁG IDEJÉN

Úgy tűnik, hogy a terhesség alatt szinte minden apró dolog vita tárgyát képezi, különösen akkor, ha arról van szó, hogy mit lehet fogyasztani. Minden ételt megkérdőjeleznek, minden gyógyszert nagyító alatt vizsgálnak, és minden étrendkiegészítőt gyanakvással kezelnek.

Bár ez egy olyan fehérje, amely természetesen jelen van az étrendben, és a szakértők szerint nem jelenthet kockázatot a baba számára, bizonyos fokú óvatosság mindenképp ajánlott.

Nem minden kollagén tartalmú étrendkiegészítő készül ugyanúgy – nemcsak hogy különböző formában állnak rendelkezésre, a tartalmuk is eltérő.

A kollagén forrása nagyon fontos, ezért mindenképp győződj meg eredetéről, mielőtt fogyasztani kezded. Ha még mezen túl is kétségeid vannak, javasoljuk, hogy konzultálj nőgyógyászoddal a kollagén terhesség alatti szedéséről.

TANULMÁNYOK
Tanulmányok

A hidrolizált kollagén por hatékonyságát számos klinikai vizsgálat is megerősíti.

19 vizsgálat eredményei alapján, összesen 1125, 20 és 70 év közötti résztvevővel (köztük 95% nő), azt találták, hogy a hidrolizált kollagén fogyasztása valójában gátolja a bőr öregedését: a 90 napos szedés után a résztvevők a placebót kapókhoz képest javuló bőr rugalmasságot és csökkent ráncokat figyeltek meg.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a kollagén hidrolizátum felszívódik a bélben és felhalmozódik a porcban, így erősen ajánlott az ízületi betegségek által érintett egyének számára, mint például az osteoarthritis és más ízületi betegségek.

Egy tanulmányban azonban azt vizsgálták, hogy a napi kollagén adag bevitel megakadályozhatja-e a köröm töredezését és javíthatja-e a köröm növekedését. 24 résztvevő 24 héten át fogyasztott kollagént, majd 4 hetes szünetet tartott, amikor az orvos értékelte a tüneteket (töredezés, érdesség és a körmök lemezes hámlása). A hidrolizált kollagénnek köszönhetően a körmök növekedési üteme 12%-kal nőtt, a töredezési arány pedig 42%-kal csökkent.

Hihetetlen, ugye?

A KOLLAGÉN SZERKEZETE

Tehát …

Mint már korábban említettük, ez egy nagyon fontos fehérje, ami azt jelenti, hogy a kollagén valójában egy összetett szerves molekula, amely kisebb egységekből áll.

PEPTIDEK ÉS KOLLAGÉNSZINTÉZIS

A szintézis fázisában (kollagénképződés) a legalapvetőbb részecskék, az úgynevezett aminosavak, amelyeket különböző élelmiszerekkel juttatsz a szervezetbe, először is egymáshoz kapcsolódnak.

Ezek elsősorban a következők:

 • prolin,
 • glicin,
 • glutamin,
  és
 • arginin.

KollagénszintézisA kollagénpeptidek mindezen részecskék együttes képződése, amelyek aztán a harmadik és egyben utolsó lépésben egyesülnek, hogy a végső fehérjét, a kollagént megalkossák, amely a kollagénrostok építőköve.

Ez az adat elvezet minket a következő nagyon fontos információhoz, mely kulcsfontosságú, ha meg akarod adni szervezetednek mindazt, amire valójában szüksége van.

A változatos aminosav-összetétel és ezek sokféle sorrendje az oka annak, hogy eddig 28 különböző fajta kollagént határoztak meg.

Ha elképzeled, hogy a különböző aminosavak olyanok, mint a különböző formájú és méretű téglák, amelyeket tetszés szerint kombinálhatsz, akkor gyorsan világossá válik, hogy a kollagénnek több változata létezik, csakúgy, mint ahogyan a különböző téglákból sokféle épületet építhetsz.

KOLLAGÉNHIÁNY

Honnan tudod, hogy a problémád a kollagén hiánya miatt alakult ki?

Bár a kollagén tartalmat nem lehet mérni (például vérvizsgálattal), nagyon egyértelmű jelek mutatnak arra, ha a szervezet szenved e kulcsfontosságú építőelem hiányától:

Kollagénhiány

 • ráncok és megereszkedett bőr,
 • sötét szem alatti karikák,
 • töredező körmök és haj,
 • görcsök, gyenge izmok és ízületi fájdalom,
 • emésztési problémák az emésztőrendszer nyálkahártyájának elvékonyodása miatt,
 • csökkent véráramlás…

De ez még nem minden, hiszen csak néhány nyilvánvaló példát soroltunk fel. A tünetek első számú oka tehát a kollagén csökkenése. Hogyan történik ez?

Természetesen ennek számos oka van, de rajtad múlik, hogy foglalkozol-e velük, vagy teljesen figyelmen kívül hagyod őket.

A legtöbb esetben a felelősség rajtad áll, ezért az alábbiakban bemutatjuk, hogyan veheted át az irányítást olyan tényezők felett, amelyek ugyancsak felboríthatják a terveidet.

MI ÖLI MEG A KOLLAGÉNT?

A „kollagéngyilkosok” közül kétségtelenül a következő tényezők fordulnak elő a leggyakrabban:
UV-sugárzásnak való kitettség

 • Megfelelő védelem nélküli UV-sugárzásnak való kitettség (mivel az UV-sugarak behatolnak a bőr középső rétegébe, a kollagén gyorsabban lebomlik, így az SPF tartalmú fényvédő legyen kötelező felszerelésed része még az év hidegebb hónapjaiban is).
 • C-vitamin- és cink hiány (a C-vitamin cinkkel kombinálva támogatja a kollagén termelést és küzd az UV által okozott károsodás ellen).
 • Alváshiány (a szépítő alvás egyáltalán nem mítosz – az alvás elengedhetetlen a bőr regenerálódásához, a sejtek megújulásához és a kollagénraktárak feltöltéséhez).
 • Cukorfogyasztás (a cukor felgyorsítja az elasztin és a kollagénmolekulák lebontását – és nem csak a cukrászati készítményekben és a csokoládéban, hanem a legtöbb üzletben található termékben, még ha a gyártók eltérő, kissé bonyolultabb kifejezéseket is használnak a termékcímkéken).
 • Dohányzás (régóta összefüggésbe hozzák az arc ráncaival és a lassú sebgyógyulással – ez a káros szokás 20%-kal csökkenti a kollagénszintézist).
 • A fizikai aktivitás hiánya (a mozgás hiánya miatt a szervezet kevesebb kollagént termel).
 • Stressz (a bőr a legnagyobb szervünk, ezért stresszhelyzetben gyakran az elsők között sérül meg – a szervezet stresszre adott válasza a szabad gyökök fokozott termelődéséhez és DNS-károsodáshoz vezet, ami felgyorsítja a bőr öregedését).

Nos, figyelembe véve a fenti tényezőket, valójában lelassíthatod az öregedési folyamatot, de van itt néhány olyan tényező is, amire sajnos nem sok befolyásod van:
Légszennyezés

 • Életkor (az öregedés hatására történő kollagénvesztést belső bőröregedésnek nevezik – elkerülhetetlen folyamat, amikor az elasztin, a kollagén és a hialuronsav idővel lebomlik, ami a bőr feszességének elvesztéséhez vezet, és az egyre lazább lesz).
 • Légszennyezés (a szennyezett részecskéknek való kitettség szabad gyökök képződéséhez, antioxidánsok hiányához és a kollagén lebontásához vezet).
 • Menopauza (a szervezet a menopauza kezdetétől számított első 5 évben elveszíti kollagénjének 30%-át, majd a tendencia a következő 20 évben évi 2%-os veszteséggel folytatódik).

Mint látható, azok érvényesülnek leginkább, amelyekre a legkevesebb ráhatásod van. Tehát a sorsod a te kezedben van, ezért azt javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb cselekedj – ne feledd, hogy a kollagén szintje már 25 éves kortól elkezd csökkenni.

A KOLLAGÉN TÍPUSAI

A kollagén minden típusa különbözik funkciójában, a molekulák elrendeződésében és a sejtkomponensekben, de egy közös jellemzőjük van: a kollagén fibrillumok, amelyek tartószerkezetként működnek és összekötik a sejteket és legalább egy hármas spirál szerkezetet tartalmaznak.

Nos, a helyzet az, hogy a 28 típus közül bizonyos kollagén típusok különösen kiemelkednek.

1. TÍPUS

A 1-es típusú kollagén a leggyakoribb típusú kollagén a szervezetben, amely akár 90% -ot is kitesz. Ez a rendkívül fontos építőelem, amely a bőrben, az inakban, a csontokban, az erekben és a kötőszövetben található, kulcsszerepet játszik az „öregedés elleni” projektben.

3. TÍPUS

Természetesen a külső messze nem minden.

Bár a szervezetben valamivel kevesebb van belőle, mégis nagyon fontos, ha jól akarod érezni magad, és sok energiával szeretnél rendelkezni. Az 1-es típusú kollagénhez hasonló helyeken fordul elő, kivéve, hogy a 3-as típusú elsősorban a bélrendszer egészségéhez nélkülözhetetlen.

Amint már említettük, a bélfal határozza meg, hogy mely anyagok juthatnak be a véráramba, és melyeknek muszáj elhagyniuk a szervezetedet. Biztosak vagyunk benne tehát, hogy szeretnéd teljes mértékben irányítani ezt a folyamatot, mert ellenkező esetben olyan problémákkal kell szembesülnöd (pattanásos bőr, bőr sömör, hangulatingadozás, fáradékonyság, összpontosítási nehézségek …), amelyek a veszélyes méreganyagok jelenlétéből adódnak.

És mi a helyzet az V. és X. típusú kollagénnel, amelyeket szintén besosroltunk a legfontosabbak listájára?

A kollagén típusai

Nos, ez a kettő is nagyszerű tulajdonságai miatt kapott itt helyet.

5. TÍPUS

A 5-ös típusú kollagén hatása különösen fontos az sejtek gyors regenerációjához.

Főként a szaruhártyában található meg, de a legjobban az 1-es és 3-es típusú kollagénnel működik együtt. Elsődleges funkciója a kötőszövet erősítése, és különösen hatékony a szem, a sejtmembránok és más szövetek egészségének fenntartásában.

10. TÍPUS

A 10-es típusú kollagén elengedhetetlen az egészséges porcok, a korlátlan mozgás és a sporttevékenységek gondtalan élvezetéhez.

Nos, a fenti adatokat természetesen egy logikus kérdés követi…

Mivel valószínűleg nem szeretnél túl gyorsan öregedni és szembesülni a kollagénhiányból fakadó egyéb problémákkal, biztos vagyok benne, hogy érdekel, mit tehetsz annak érdekében, hogy a hiányállapot ne lépjen fel.

Mivel egy fehérjéről, vagyis egy olyan összetett, szerves,lebomló molekuláról beszélünk, fontos, hogy a lehető legalaposabban korlátozd ezt a kedvezőtlen folyamatot.

KOLLAGÉN AZ ÉLELMISZEREKBEN

Amellett, hogy lassítod a kollagén lebomlását, azt is befolyásolhatod, hogy mennyit legyen képes a szervezeted előállítani vagy szintetizálni.

Bizonyos ételek kiváló aminosav-forrásnak számítanak, amelyek, mint már tudjuk, a kollagén alapvető építőkövei.

Tehát…

Ha az étrended kiegyensúlyozott és változatos, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy a kollagén szintézised jobb lesz, mint ha egyhangúan, kiegyensúlyozatlanul és monoton módon étkeznél.

Egyszerűen azért, mert a megfelelő „hozzávalók” nélkül a szervezet egyszerűen nem képes kollagént termelni, így még inkább felborul a „kínálat és a kereslet”aránya.

Éppen ezért arra biztatunk, hogy olyan élelmiszereket válassz, amelyek biztosítják a szervezet számára a szükséges építőelemeket.

Kollagén az élelmiszerekbenEzek elsősorban a következők:

 • csirkehús,
 • hal,
 • tojás,
 • citrusfélék,
 • bogyós gyümölcsök,
 • fokhagyma,
 • bab,
 • kesudió.

HIDROLIZÁLT KOLLAGÉN

Azonban még egy lépéssel tovább léphetsz, ha valóban fiatalos megjelenésre és nagyszerű közérzetre vágysz.

Létezik ugyanis egy egészen különleges formában kapható kollagén, amely összetételének köszönhetően háromszor jobban szívódik fel, mint az ételből származó kollagén.

Tudjuk, elképesztő adat ez, de való igaz!

Ezt hidrolizált kollagénnek nevezik, amelyet enzimatikus folyamatokkal nyernek, ennek végeredményei pedig peptideknek nevezett egységek.

Kollagén hatása a bőr számára

Mivel a peptidek olyan formával büszkélkedhetnek, amely ideális a korai szakaszban történő felszívódáshoz, egyértelmű, hogy az ilyen típusú kollagén hatása és végeredménye lényegesen jobb.

ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐK KOLLAGÉNNEL

Hogy hol található meg ez a kollagén típus?

Kizárólag minőségi étrendkiegészítőkben.

A különböző termékek áradata miatt most eláruljuk, mire kell figyelned, mielőtt kollagén-kiegészítőket vásárolsz.

A hidrolizált kollagén kiválasztása során nagyon fontos, hogy komplex megoldás mellett dönts.

KOLLAGÉNFORRÁSOK

Emlékeztetni szeretnénk, hogy a kollagént különböző forrásokból nyerik, így találkozhatsz:

 • hal, illetve tengeri kollagénnel,
  Kollagénforrások
 • marha kollagénnel,
 • tojás kollagénnel,
 • baromfi kollagénnel
  és
 • szintetikus kollagénnel.

HAL, AZAZ TENGERI KOLLAGÉN

A halkollagén a halak bőréből, uszonyaiból és csontjaiból származik, de a halak nem feltétlenül az egyetlen tengeri kollagénforrás – gyakran még kagylókból és medúzákból is nyerik.

Elsősorban 1-es típusú kollagénből áll, ami nem jelenti azt, hogy kevésbé hatékony, mint pl. a szarvasmarha kollagén, amely mind 1-es, mind 3-es típust tartalmazza, mivel az 1-es típus szinte mindenütt megtalálható a szervezetben, kivéve a porcszövetet.

Az 1-es típusú kollagén amellett, hogy az öregedés látható jeleinek legfőbb ellensége, gyorsítja a sebgyógyulást, segíti a csontok regenerálódását, stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti a gyulladást és magas antioxidáns tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert.

Marha kollagén

MARHA KOLLAGÉN

A szarvasmarha-kollagént szarvasmarha csontok, kötőszövetek, porcok vagy bőr (nyami!) főzésével állítják elő. Miután ezt megszárítják és porrá őrlik, a termékeket zselatin vagy hidrolizált kollagén formájában találod a polcokon.

Bár valóban nem túl jó az íze, a szarvasmarha-kollagénnek számos jótékony hatása lehet az egészségre: segíthet enyhíteni az osteoarthritis tüneteit, gátolhatja az öregedést, segítheti az emésztést és a bélrendszer egészségét, támogathatja a köröm és a haj egészségét, javíthatja az alvás minőségét és megelőzheti a csontvesztést.

TOJÁS KOLLAGÉN

Kicsit kevésbé elterjedt, de ugyanolyan hatékony a tojáshéj hártyáján alapuló vegetáriánus kollagén, amely egyedülálló természetes összetétellel büszkélkedhet: 1-es, 5-ös és 10-es típusú kollagént, valamint glükozamint, hialuronsavat, elasztint és keratint tartalmaz.

Hidrolizált és természetes formájában egyaránt jól felszívódik a szervezetben, de bioaktív tartalma miatt lényegesen kisebb adag kollagénre van szükség az érzékelhető hatás eléréséhez.

BAROMFI KOLLAGÉN

Bizonyára kíváncsi vagy, hogy a csirkék csontjából és bőréből kivont kollagén hogyan segít abban, hogy végre nyugtod lehessen az ízületi fájdalmaktól…

Mert kondroitint és glükozamint tartalmaz – két olyan vegyületet, amelyek segítenek a porcok újjáépítésében. Ha recept nélküli változatukat keresed, azt tapasztalhatod, hogy az áruk elég magas. Szerencsére azonban létezik egy „barátságosabb” megoldás is – a baromfi kollagén, amely ezen vegyületek természetes forrásának számít.

Nemcsak az ízületi fájdalmakat enyhíti, hanem erősíti az immunrendszert és megelőzi az autoimmun gyulladást, javítja a bőr hidratáltságát és támogatja a bélnyálkahártya egészségét, így nem alakul ki a szivárgó bél szindróma, amely a különböző ételallergiák, pajzsmirigybetegségek és autoimmun betegségek egyik fő oka.

SZINTETIKUS KOLLAGÉN

Ez egy élesztők és baktériumok erjesztésével mesterségesen előállított kollagén, amely a természetes kollagén számos tulajdonságával rendelkezik, és kiváló segítség a szövetek regenerálódási folyamata során.

Az eredetétől függ tehát, hogy melyik típusát viszed be a szervezetedbe.

Szeretnénk emlékeztetni, hogy a 28 típus közül különösen az 1., 3., 5. és 10. típus kulcsfontosságú a fiatalos megjelenés, az ízületek és a bélrendszer egészségének megőrzése és a jó közérzet szempontjából.

Ezért mindig olyan terméket válassz, amely nem csupán egy forrásból származó kollagént tartalmaz, mert ez azt jelenti, hogy nem tudja kielégíteni a szervezet minden igényét.

C-vitamin

Ahhoz azonban, hogy a szervezet elegendő mennyiségű kollagént képezzen, sürgősen további segítségre van szüksége.

Ahogy az építkezés is sokkal gyorsabb, ha a csapat további gépi segítségre számíthat, a kollagén szintézise is jelentősen jobb, ha a szervezet két hozzáadott elem segítségére számíthat. Ezek a C-vitamin és az MSM.

C-VITAMIN

A C-vitamin az, ami szerepet játszik:

MSM

 • a bőr,
 • a csont,
 • a porcok
  valamint
 • a fogak és az íny normál működésben.

MSM

Nos, az MSM vagy másnéven a szépség ásványa is hasonló hatással büszkélkedhet.

Egy szerves kénről, az élet egyik alapvető építőkövéről van szó. A kén a kalcium és a foszfor után a szervezet harmadik leggyakoribb ásványi anyaga, és fontos szerepet játszik a kollagén szintézisében.

MIKOR KELL SZEDNI A KOLLAGÉNT?

Sokan úgy vélik, hogy a kollagén-kiegészítő hatása akkor a leghatásosabb, ha éhgyomorra vesszük be, amikor a szervezetnek a legnagyobb ereje van a fehérjék lebontására.

Nos, igazság szerint az, hogy reggeli előtt vagy után, a nap közepén vagy este…

Teljesen rajtad múlik – fogyasztható a kollagén reggel vagy este is, amikor neked a legalkalmasabb, csak az a fontos, hogy ne feledkezz meg róla. Ha egyszer felkerül a napi teendőid listájára, máris jó úton jársz a siker felé.

A KOLLAGÉN MELLÉKHATÁSAI

A kollagén szedésének veszélyei elhanyagolhatók, mivel ez egy olyan fehérje, amely természetes módon is jelen van a szervezetben.

Enyhébb mellékhatások azonban előfordulhatnak, ha figyelmen kívül hagyod a gyártó utasításait, és jóhiszeműen megnöveled az ajánlott napi adagot, hogy esetleg pótold a kihagyott mennyiséget. Ezek a következők lehetnek:

 • hasmenés,
 • kellemetlen szájíz,
 • fejfájás,
 • szédülés,
 • álmatlanság,
  vagy
 • bőrkiütések.

Különös óvatosság szükséges, ha allergiás vagy a halakra, kagylóra vagy tojásra, mivel az étrend-kiegészítő tartalmazhatja ezen allergének bármelyikét, ezért vásárlás előtt mindig ellenőrizd a termék címkéjét.

Milyen kollagént válasszunk

MILYEN KOLLAGÉNT VÁLASSZUNK?

Hidrolizált állagú, több forrásból származó, C-vitamin, MSM…

Hatalmas a kínálat, így nem csoda, hogy sokan eléggé összezavarodnak.

Be kell ismernünk, hogy arra a kérdésre keresve a választ, hogy melyik kollagén a legjobb, kihívás elé kerültünk, és szembesülnünk kellett egy ténnyel…

Miután rájöttünk, hogy milyen nagy hatással van a szervezetre, meg akartuk találni az ideális megoldást.

Természetesen a termékek áradatában nem találtuk meg azt, amit szerettünk volna, ezért úgy döntöttünk, hogy saját kezünkbe vesszük a dolgokat, és egy olyan készítményt tervezünk, amely minden szempontból megfelel a legmagasabb elvárásoknak.

Önmagamnak, szeretteimnek és természetesen mindazoknak, akik rám bízzák magukat, csakis a legjobbakat kívánom. Ezért örömmel mondhatom el, hogy végre van megoldás – Golden Tree Premium Collagen Complex, amely mindent egyesít, amire a szervezetnek szüksége van.

Egy prémium termékről beszélünk, amely három különböző forrású hidrolizált kollagénből áll össze:

 • hidrolizált HAL-kollagén,
 • hidrolizált MARHA kollagén
  és
 • hidrolizált TOJÁS kollagén.

Tehát egy olyan komplexről van szó, amely segít kielégíteni a szervezet minden igényét, és ezáltal ellátni a szervezetet I, III, V. és X. típusú kollagénnel.

És ez még nem minden!

Hadd emlékeztesselek rá, hogy a fiatalos külsőről beszélünk, sőt a jó közérzeted, egészséged, az energiaszinted és az önbizalmad a tét. Emiatt ügyeltünk még a legapróbb részletekre is.

Ezért készítményünk a C -vitamin és az MSM mellett, amelyek elengedhetetlenek a szervezet maximális kollagéntermeléséhez, még két további kiegészítőt is tartalmaz.

HIALURONSAV

Hialuronsav

Az első a hialuronsav, amelyről ismert, hogy fontos szerepet játszik a szövetek vízháztartásának szabályozásában, és egyfajta kenőanyagként működik.

Ezért valószínűleg nem lepődsz meg rajta, hogy a száraz, ráncos, rugalmatlan bőrrel küzdők éppen ennek a rendkívül fontos elemnek a hiányától szenvednek.

SZILÍCIUM-DIOXID

Szilícium-dioxid

A Golden Tree Premium Collagen Complex termékben szilícium-dioxid is található, ami teljessé teszi a készítményt. Olyan összetevőről van ugyanis szó, amely biztosítja, hogy ízületeid olajozottan működjenek, és maximálisan élvezhesd napi tevékenységeidet.

PREMIUM COLLAGEN COMPLEX – VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK

5-zvezdic-150x20

3 évvel ezelőtt az ortopéd sebész feltett a térdműtétre várók listájára. A műtétig a várakozási idő több, mint három év volt, ezért úgy döntöttem, hogy addig kipróbálom a kollagént. Három éve rendszeresen fogyasztom, eközben a térdem állapota annyit javult, hogy lemondtam a műtétet. Mivel a kollagén szedése nem okoz gondot, biztos vagyok benne, hogy életem végéig szedni fogom, mert lehetővé tette, hogy normálisan tudjak járni és kerékpározni.

U. Nóra [ellenőrzött vásárló]

5-zvezdic-150x20

Már évek óta használom a kollagént és nagyon elégedett vagyok. Már nem töredezik a körmöm, a hajam minősége kiváló lett (ezt mondja a fodrászom is 😁), a bőröm „fiatalabb”, mint a valódi kora (47 éves vagyok, de általában 5-8 évvel fiatalabbnak szoktak nézni). A terméket a munkatársaimnak is ajánlottam, akik szintén rendszeres fogyasztói lettek ennek a terméknek. Az ár/érték arányban nekem megfelelő, de többnyire egy nagyobb csomagot (6 db) vásárolok, mert jobban megéri, mintha egyesével vásárolnám.

S. Szilvia [ellenőrzött vásárló]

5-zvezdic-150x20

Kiváló ízű, gyorsan elolvad a vízben, jobban és kevésbé fájnak az izmaim, az ízületeim és a csontjaim, szívesen rendelem újra. Ajánlom.

H. Barbara [ellenőrzött vásárló]

5-zvezdic-150x20

Már majdnem 3 hónapja használom a kollagén italport, és már látható javulás tapasztalható a körmeimen és a hajamon. Nagyon ajánlom mindenkinek. Köszönöm a Golden Tree csapatának!

P. Zita [ellenőrzött vásárló]

Golden Tree Premium Collagen Complex

 

Kár időt pazarolni az ízületek és a bélrendszer egészségére szolgáló kollagén és speciális bőrápoló termékek keresésére, amikor létezik egy komplex megoldás a szervezet igényeinek teljes körű kielégítésére, és így a lehető legrövidebb idő alatt kiváló eredménynek örvendhetsz.

Ráadásul nincs semmi vesztenivalód.

Mivel 100%-ban hiszek a Golden Tree Premium Collagen Complex nevű készítményben, kész vagyok visszatéríteni a teljes vételárat, amennyiben nem tapasztalod a kívánt változásokat.

Nézz hát be webáruházunkba mihamarabb, és szerezd be a Golden Tree Premium Collagen Complex-et.

És ne feledd, a készlet korlátozott!


Megosztás a közösségi médián

Mihályról

Gersi Mihály, az egészséges életmódról szóló Golden TREE portál társalapítója, melyet több, mint 100.000 olvasó látogat havonta, valamint a Tökéletes Edzés és a Tökéletes Étrend című sikerkönyvek szerzője.

Olvass többet a szerzőről
AJÁNLJUK
a blogban használt termék
A megfelelő tanácsokkal és információkkal mindenkinek sikerül - neked is!
Add meg email címed az ingyenes tanácsokért, melyek már több, mint 10.000 embernek segítettek.
Legyünk barátok