A születésnapi akció 00:00:00 múlva jár le. Lépj be a webáruházba ITT! 👉
Főoldalra / Tanácsok / Kollagén – lassítsd az öregedést, nyerd vissza fiatalságod
 

Kollagén – lassítsd az öregedést, nyerd vissza fiatalságod

Becsült olvasási idő: 11 min
Megjelenés ideje: 29/11/2021
Kollagén – lassítsd az öregedést, nyerd vissza fiatalságod

Valamennyien erről álmodunk!

Ragyogó, fiatalos bőr, egészséges ízületek, dús haj, gyönyörű körmök és kiváló anyagcsere …

“Adalékanyagok”, amelyek fiatalos megjelenést kölcsönöznek, életerővel töltenek fel, nagyszerű közérzetet biztosítanak, és szoros összeköttetésben állnak egy fehérjével.

Ezt a fehérjét kollagénnek hívják, és biztos vagyok benne, hogy te is hallottál már róla.

De merem állítani, hogy valószínűleg nem tudod mi módon lehet teljes mértékben kihasználni ennek a „csodás építőelemnek” a képességeit és így visszanyerni a fiatalos megjelenést illetve a nagyszerű közérzetet.

Ha kezedbe akarod venni jóléted és megjelenésed sorsát, azt tanácsolom, hogy minden figyelmedet összpontosítsd az alábbi információkra, hisz itt egy helyen vár rád minden, amit a kollagénről és a benne rejlő rendkívüli lehetőségekről tudni kell.

TARTALOM

  1. A KOLLAGÉN SZEREPE
  2. A KOLLAGÉN SZERKEZETE
  3. KOLLAGÉN TARTALMÚ ÉTELEK
  4. KOLLAGÉN TARTALMÚ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK
  5. MELYIK KOLLAGÉN A LEGJOBB SZÁMODRA

A KOLLAGÉN SZEREPE

Funkcije kolagena

Oké, kezdjük az alapoknál.

Mik is a kollagének?

A kollagént a szervezet legnagyobb mennyiségben található fehérjéjének tartják. Változatos aminosav összetételéből kifolyólag akár 30 változata is fellelhető. Hogy miért ez az egyik legfontosabb adat, a későbbiekben majd kiderül. Előtte nézzük meg, hol található és milyen szerepe van a szervezetedben.

Mint már említettük, olyan „csoda építőelemnek” is nevezhetjük, amely az egészség és a szépség világában az első helyet foglalja el.

Ez azért van, mert ez egy olyan fehérje, amely számos tulajdonsággal büszkélkedhet. Többek között:

 • támaszt és formát ad a testnek,
 • a bőr, az ízületi porcok és sok más szövet meglehetős részét képviseli,
 • elősegíti az egészséges haj és köröm növekedését,
 • kihat a belek egészségére,
 • gondoskodik a bőr rugalmasságáról stb.

Azonban tény, hogy a kollagénhez egy kellemetlen tényező is kapcsolódik.

Komoly gondot okoz ugyanis az, hogy ezen rendkívül fontos fehérje szintézise (képződési folyamata) az évek során lelassul.

Nagyjából húsz éves kortól kezdve a szervezet kollagéntermelése lelassul. Ez a hanyatlás pedig olyan gyors, hogy negyven éves korra az egyharmada már eltűnik.

Ha ehhez hozzáadunk még más tényezőket is, például a stresszt, az alváshiányt, a dohányzást, a túlzott napozást, amelyek az életkor mellett szintén negatív hatással vannak a kollagénszintünkre, a következmények több mint nyilvánvalóak.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Lássuk …

KOLLAGÉN – BŐRRE

A bőr körülbelül 70%-át a kollagén teszi ki, rugalmasságot, ragyogást és fiatalos megjelenést kölcsönözve neki.

Ha olyan helyzetbe kerülsz, amikor a szervezeted kevesebb kollagént termel, mint amennyire valójában szüksége van, gyorsan rájössz, hogy ennek igen kellemetlen következményei vannak. Az öregedésnek azokról a jeleiről beszélünk, amelyeket minden nap látsz, ezért kedvedet rontják és elveszik életerődet.
Ezek a következők:

 • Kolagen za kožoráncok,
 • megereszkedett orcák,
 • petyhüdt arc és
 • fáradt megjelenés.

A kollagén olyan a bőr számára, mint a virágnak a víz. Ha több párolog el belőle, mint amennyire a növénynek szüksége lenne, lassan elhervad és végül elpusztul.

Természetesen a megereszkedett bőr és a fáradt megjelenés messze nem az egyetlen probléma, amely a kollagénhiány következménye.

KOLLAGÉN – ÍZÜLETEKRE

Kolagen za sklepe

A fent említett okok miatt mozgási nehézségek és ízületi fájdalmak is megjelennek. Mivel a kollagén az ízületek és inak szerves része, ennek a rendkívül fontos elemnek a hiánya miatt számos probléma merül fel, amelyek akadályozzák a zökkenőmentes mozgást és edzést.

A kollagén ugyanis sima szerkezetű, így a fogaskerekeket megkenő olajhoz hasonlóan biztosítja, hogy a testrészek könnyedén mozogjanak, és ezáltal ne következzen be szükségtelen kopás, ami nagyon bosszantó lehet.

KOLLAGÉN – HAJRA

Kolagen za lase

Nos, a haj túlzott elvékonyodása is bosszantó lehet.

Ez egy nagyon kellemetlen helyzet, amelyet a legtöbben már előre elvesztett csatának tartanak, ami viszont messze van az igazságtól. A hajszálak és a hajtüszők is szoros összefüggésben vannak ezzel a fehérjével, tehát ha ezzel tisztában vagy, saját kezedbe veheted a dolgokat.

Ennek a módját rövidesen elárulom.

De előbb itt van még egy nagyon fontos adat.

KOLLAGÉN – BÉLFLÓRÁRA

 

A ráncok, a fáradt arc, a megereszkedett bőr, a fájdalmas ízületek, a nehézkes mozgás és az elvékonyodó haj a kollagénhiány szemmel látható jelei.

De ne feledd, hogy a felszín alatt még több a baj.

Hogy hol?

Egészen pontosan a bélrendszeredben.

Az áteresztő bél szindróma egy komoly probléma, amellyel egyre többen küzdenek. Mivel a bél nem tudja hatékonyan ellátni egyik alapvető funkcióját, sok káros anyag jut a véráramba. Természetesen nem vagy tisztában ezzel, de sok más olyan problémával is szembe kell nézned, amelyekről azt sem tudod, honnan erednek.

Fáradtság, hangulatváltozások, összpontosítási nehézségek, kiütések, pattanások és egyéb bosszantó problémák jönnek elő, mert a védekezési mechanizmusod nem működik megfelelően.

Sindrom prepustnega črevesja

A bélfal is, csakúgy mint a bőr, a haj, a köröm és az ízületek, nagyrészt kollagénből áll.

És ha ebből az építőelemből nincs elegendő, a bélrendszer lassan, de folyamatosan elveszti erejét és hatékonyságát.

Amint láthatod, a kollagénhiányhoz kapcsolódó problémák sokrétűek. Szóval egyáltalán nem lep meg, ha már kíváncsi vagy rá …

vajon tudsz-e hatni bármiképpen ennek a rossz forgatókönyvnek a menetére, illetve átveheted-e az irányítást közérzeted és megjelenésed felett?

Pontosan ezen tűnődtem magam is, amikor rájöttem a kollagénhez kapcsolódó kegyetlen tényekre, és elmondhatom, hogy a végső válasz teljesen lenyűgözött.

Hogy a fentiek miértje érthetővé váljon, azt javaslom, vizsgáljuk meg a nyertes stratégiát teljes egészében, ezáltal győződve meg arról, hogy te is ki tudd használni a kulcsfontosságú információkban rejlő lehetőségeket, illetve a lehető legrövidebb időn belül remek változásokat is észlelhetsz.

A KOLLAGÉN SZERKEZETE

Oké …

Mint említettük, a kollagén egy fehérje. Ez annyit jelent, hogy egy összetett szerves molekuláról beszélünk, amely apróbb egységekből áll.

KOLLAGÉN SZINTÉZIS ÉS PEPTIDEK

A szintézis fázisában (kollagénképződés) a legalapvetőbb részecskék, az úgynevezett aminosavak, amelyeket különböző élelmiszerekkel juttatsz a szervezetbe, először is egymáshoz kapcsolódnak. A kollagén esetében ezek nagyrészt a következők:

 • prolin,
 • glicin,
 • glutamin és
 • arginin.

Ezek a részecskék együttesen peptideket képeznek, amelyek az utolsó, harmadik lépésben a végső fehérjévé – kollagénné – egyesülnek, ami a kollagénrostok képződésének előfeltétele.

A változatos aminosav-összetétel és ezek sokféle sorrendje az oka annak, hogy eddig 30 különböző fajta kollagént határoztak meg.

Úgy van!

Ha elképzeled, hogy a különböző aminosavak olyanok, mint a különböző formájú és méretű téglák, amelyeket tetszés szerint kombinálhatsz, akkor gyorsan világossá válik, hogy a kollagénnek több változata létezik, csakúgy, mint ahogyan a különböző téglákból sokféle épületet készíthetsz.

A KOLLAGÉN TÍPUSAI

Nos, a helyzet az, hogy a harminc kollagén típus közül bizonyos típusok különösen kiemelkednek. Mégpedig:

 • I. típusú kollagén,
 • III. típusú kollagén,
 • V. típusú kollagén,
 • X. típusú kollagén.

Bővebben …

I. TÍPUSÚ KOLLAGÉN

Ez kollagén a kollagén leggyakoribb formája a szervezetben. Ez a rendkívül fontos építőelem, amely a bőrben, az inakban, a csontokban, az érrendszerben és a kötőszövetben található, kulcsszerepet játszik az „öregedésgátlás” projektjében.

II. TÍPUSÚ KOLLAGÉN

Természetesen a megjelenés messze nem minden.

Mivel kiváló közérzetre és rengeteg energiára vágyunk, nagyon fontos, hogy az I. mellett kiemeljük a III. típusú kollagént is, amely egyébként hasonló helyeken található, azzal a különbséggel, hogy a III. típus kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges belek terén.

Amint már említettük, a bélfal határozza meg, hogy mely anyagok juthatnak be a véráramba, és melyeknek muszáj elhagyniuk a szervezetedet. Biztos vagyok benne tehát, hogy szeretnéd teljes mértékben irányítani ezt a folyamatot, mert ellenkező esetben olyan problémákkal kell szembesülnöd (pattanásos bőr, bőr sömör, hangulatingadozás, fáradékonyság, összpontosítási nehézségek …), amelyek a veszélyes méreganyagok jelenlétéből adódnak.

És mi a helyzet az V. és X. típusú kollagénnel, amelyeket szintén besosroltunk a legfontosabbak listájára?

Nos, ez a kettő nagyszerű tulajdonságai miatt kapott itt helyet.

V. TÍPUSÚ KOLLAGÉN

Az V. típusú kollagén különösen fontos a sejtek villámgyors megújításában, és kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges fejbőr és a dús haj érdekében.

X. TÍPUSÚ KOLLAGÉN

A lista negyedik helyén álló kollagént azért érdemes megemlíteni, mert ez nélkülözhetetlen, ha egészséges porcokra, zavartalan mozgásra és élvezetes edzésekre, illetve más tevékenységekre vágysz.

Nos, a fenti adatokat természetesen egy logikus kérdés követi …

Mivel valószínűleg nem szeretnél túl gyorsan öregedni és szembesülni a kollagénhiányból fakadó egyéb problémákkal, biztos vagyok benne, hogy érdekel, mit tehetsz annak érdekében, hogy a hiányállapot ne lépjen fel.

A sikerhez két kulcsfontosságú dolog szükséges.

Először …

Mivel egy fehérjéről, vagyis olyan összetett szerves molekuláról beszélünk, amely le tud bomlani, fontos, hogy minimalizáld ezt a kedvezőtlen folyamatot. Ezt úgy teheted meg, hogy átveszed az irányítást olyan tényezők felett, amelyek konkrétan tönkretehetik terveidet, és jelentősen csökkenthetik a kollagén arányát a szervezetben. Ezek elsősorban a következők:

 • rossz alvás,
 • túlzott cukorbevitel,
 • sérült izületek,
 • a korszerű életmód okozta magas szintű stresszhormon (kortizol),
 • túlzásba vitt napozás,
 • túl kevés antioxidáns-bevitel,
 • egész napi ülő helyzet, és túl kevés testmozgás,
 • a bélflóra felborult egyensúlya,
 • C-vitamin -és cinkhiány,
 • szabadgyökök tömege.

KOLLAGÉN TARTALMÚ ÉTELEK

Amellett, hogy korlátozod a lebomlását, döntéseiddel azt is befolyásolod, hogy a szervezet mennyi kollagént legyen képes előállítani vagy szintetizálni.

Bizonyos élelmiszereket ugyanis kiváló aminosav forrásnak tartanak, amelyek mint már tudjuk is, a kollagén alapvető építőelemei.

Szóval …

Ha étrended kiegyensúlyozott és változatos, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a kollagén szintézised is jobb lesz, nem pedig egyhangú, kiegyensúlyozatlan és monoton.

Egyszerűen azért, mert a megfelelő „hozzávalók” nélkül a szervezet egyszerűen nem képes kollagént termelni, így még nagyobb eltérés keletkezik a „kínálat és a kereslet” között.

Ezért is nagyon fontos, hogy olyan ételek szerepeljenek az étrendeden, amelyek segítségével biztosítod szervezeted számára a kollagénképződéshez szükséges építőelemeket.

Prehrana bogata s kolagenom

Ezek elsősorban:

 • csirkehús,
 • hal,
 • tojás,
 • citrusfélék,
 • bogyós gyümölcsök,
 • fokhagyma,
 • bab
 • kesudió.

HIDROLIZÁLT KOLLAGÉN

Azonban még egy lépéssel tovább léphetsz, ha valóban fiatalos megjelenésre és nagyszerű közérzetre vágysz.

Létezik ugyanis egy egészen különleges formában kapható kollagén, amely összetételének köszönhetően háromszor jobban szívódik fel, mint az étel.

Tudom, elképesztő adat ez, de való igaz!

Az úgynevezett hidrolizált kollagénről van szó. Enzimatikus eljárásokkal nyerik, amelyek végeredménye a ma már említett egységek – a peptidek.

Mivel a peptidek olyan formával büszkélkedhetnek, amely ideális a korai szakaszban történő felszívódáshoz, egyértelmű, hogy az ilyen típusú kollagén hatása és végeredménye lényegesen jobb.

KOLLAGÉN TARTALMÚ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK

Prehranski dodatki kolagena

Hogy hol található meg ez a kollagén típus?

Kizárólag minőségi étrend-kiegészítőkben.

Tudom …

A különböző termékek valóságos áradatáról van szó, ezért azonnal elárulom neked, mire kell ügyelned, amikor a számodra legjobb lehetőség mellett kell döntened.

Amellett, hogy hidrolizált kollagént kell választani, nagyon fontos a komplex megoldás keresése.

Hadd emlékeztesselek rá, hogy az építőelem különféle forrásokból nyerhető. Ezért találkozhatsz:

 • hal, illetve tengeri kollagénnel,
 • marha kollagénnel,
 • csirke kollagénnel, stb.

Az eredetétől függ tehát, hogy mlyik típus at viszed be a szervezetedbe.

Vitamin C

Hadd emlékeztesselek rá, hogy a harminc változat közül különösen az I., III., V. és X. típusú kollagén döntő fontosságú, ha fiatalos megjelenést, erős ízületeket, nagyszerű közérzetet és egészséges beleket szeretnél.

Ezért ügyelj arra, hogy mindig olyan terméket válassz, amely nem csupán egy forrásból származó kollagént tartalmaz, mert ez azt jelenti, hogy nem tudja kielégíteni a szervezet minden igényét. Elvileg egyetlen forrás nem tudja fedezi mind a négy típus.

Ahhoz azonban, hogy a szervezet elegendő mennyiségű kollagént képezzen, sürgősen további segítségre van szüksége. Ahogy az építkezés is sokkal gyorsabb, ha a csapat további gépi segítségre számíthat, a kollagén szintézise is jelentősen jobb, ha a szervezet két hozzáadott elem segítségére számíthat. Ezek a C-vitamin és az MSM.

C-VITAMIN

A C-vitamin:

 • szerepet játszik a kollagénképződésben a bőr normál működéséhez,
 • szerepet játszik a kollagénképződésben a csontok normál működéshez,
 • szerepet játszik a kollagénképződésben a porcok normál működéséhez,
 • szerepet játszik a kollagénképződésben a fog és íny normál működéshez.

MSM

Nos, az MSM vagy a szépség ásványa is hasonló hatással büszkélkedhet.

Szerves kénről, az élet egyik alapvető építőkövéről van szó. A kén a kalcium és a foszfor után a szervezet harmadik leggyakoribb ásványi anyaga, és fontos szerepet játszik a kollagén szintézisében.

MELYIK KOLLAGÉNEK A LEGJOBBAK SZÁMODRA

Kateri kolagen je najboljši?

Hidrolizált állagú, több forrásból származó, C-vitamin, MSM …

Magasak az elvárások így nem csoda, hogy sokan eléggé összezavarodnak.

Elismerem, hogy amikor megtaláltam a választ arra a kérdésre, hogy melyik kollagén a legjobb, komoly kihívás elé álltam és szembe kellett néznem a tényekkel: miután rájöttem, milyen hatást gyakorol a szervezetre a megfelelő mennyiségű kollagén, meg akartam találni az ideális megoldást.

Mivel a különböző termékek áradatában nem találtam meg azt, amit kerestem, úgy döntöttem, hogy saját kézbe veszem az ügyet.

Mivel szép bőrről, dús hajról, erős ízületekről, egészséges bélrendszerről és nagyszerű közérzetről beszélünk, megszületett a döntés, hogy szakértői csapatunk segítségével saját készítményt hozunk létre, amely megfelel a legmagasabb követelményeknek.

Önmagamnak, szeretteimnek és természetesen mindazoknak, akik megbíznak bennem, csakis a legjobbakat kívánom. Ezért örömmel mondhatom el, hogy végre van megoldás – Golden Tree Premium Collagen Complex, amely mindent egyesít, amire a szervezetnek szüksége van.

Egy csúcsminőségű termékről beszélünk, amely három különböző forrású hidrolizált kollagén található:

 • hidrolizált HAL kollagén,
 • hidrolizált MARHA kollagén
 • hidrolizált TOJÁS kollagén.

Ez azt jelenti, hogy egy olyan komplexről van szó, amely segít kielégíteni a szervezet minden igényét, és ezáltal ellátni a testet I, III, V. és X. típusú kollagénnel.

Persze ez még nem minden!

Hadd emlékeztesselek rá, hogy fiatalos megjelenésről beszélünk, sőt a jó közérzeted, egészséged, az energiaszinted és az önbizalmad a tét. Emiatt ügyeltünk még a dolog legkisebb részleteire is.

Ezért készítményünk a C -vitamin és az MSM mellett, amelyek elengedhetetlenek a szervezet maximális kollagéntermeléséhez, még két kiegészítőt tartalmaz.

HIALURONSAV

Hiularonska kislina

Az első a hialuronsav, amelyről ismert, hogy fontos szerepet játszik a szövetek vízháztartásának szabályozásában, és egyfajta kenőanyagként működik.

Ezért valószínűleg nem lepődsz meg rajta, hogy a száraz, ráncos, rugalmatlan bőrrel küzdő egyének éppen ennek a rendkívül fontos elemnek a hiányától szenvednek.

SZILIKA

Silika

Ezentúl a Golden Tree Premium Collagen Complex termékben szilika is található, ami tökéletessé teszi a készítményt. Olyan összetevőről van ugyanis szó, amely biztosítja, hogy ízületeid olajozottan működjenek, és maximálisan élvezhesd napi tevékenységeidet.

Miért választanál olyan készítményt, amely csak a bőrödön, ízületeiden vagy bélrendszereden segít, ha létezik olyan komplex megoldás, amely teljes mértékben kielégíti a szervezet igényeit, és a lehető legrövidebb idő alatt már élvezheted a remek eredményeket?
Ezen kívül nincs semmi vesztenivalód.

Mivel 100%-ban hiszek a Golden Tree Premium Collagen Complex nevezetű megoldásban, kész vagyok visszatéríteni a teljes vételárat, amennyiben nem tapasztalod a kívánt változásokat az első hónapban.

Látogasd meg hát mielőbb webáruházamat, használd ki a PCC10 kupont és gondoskodj magadnak Golden Tree Premium Collagen Complex termékről kedvezményes áron.

Hidd el… Bőröd, ízületeid, hajad, körmöd és beleid felvidulnak a hírtől.

És ne feledd, a készlet korlátozott. 😉


Megosztás a közösségi médián

Mihályról

Gersi Mihály, az egészséges életmódról szóló Golden TREE portál társalapítója, melyet több, mint 100.000 olvasó látogat havonta, valamint a Tökéletes Edzés és a Tökéletes Étrend című sikerkönyvek szerzője.

Olvass többet a szerzőről
A megfelelő tanácsokkal és információkkal mindenkinek sikerül - neked is!
Add meg email címed az ingyenes tanácsokért, melyek már több, mint 10.000 embernek segítettek.
Legyünk barátok