Ne feledd 🧐 Új fejezet kezdődik a történetünkben 👉 “Olvasd el itt”
Főoldalra / Receptek / Vacsora / Könnyű omlett spárgával
 

Könnyű omlett spárgával

Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 10 perc
Megjelenés ideje: 02/08/2022
Könnyű omlett spárgával
Hozzávalók
  • Spárga
  • tojás
  • friss petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors

A spárga a tavasz egyik első zöldsége.

És valahogy el sem tudom képzelni a tavaszt enélkül az őrülten finom spárgás omlett nélkül. Ha nem tudod, miről beszélek, javaslom, hogy próbáld ki ezt a receptet 😉 Oké?

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a spárgát és vágjuk le az alsó fás részt. Melegítsünk fel egy serpenyőt, csepegtessünk rá egy kevés olívaolajat, és pirítsuk meg a spárgát.
  2. Közben verjük fel a tojásokat egy tálban, és villával vagy kézi habverővel verjük fel, amíg a fehérje már nem látszik. Ezután sózzuk és borsozzuk meg a tojásokat, majd öntsük a keveréket a felforrósított serpenyőbe.
  3. Úgy tapasztaltam, hogy akkor sikerül a legjobb omlett, ha közepes lángon sütöm.
  4. Húzd a tojásos keveréket a serpenyő szélétől a közepe felé, majd a serpenyőt kissé ferdén tartsd, hogy a folyadék a perem felé folyjon. Ismételd meg a műveletet, amíg az omlett mindenütt kissé megszilárdul.
  5. Ezután hagyd, hogy az omlett alul kissé jobban megsüljön, megpiruljon. Jó fél perc elteltével vegyük le a serpenyőt a tűzről, és helyezzük a spárgát az omlett egyik felére, a másik felét pedig egy spatula segítségével hajtsuk a tetejére.
  6. Tálalás előtt szórd meg az omlettet frissen vágott petrezselyemmel, és máris kész az ízletes étel.

Jó étvágyat!


Megosztás a közösségi médián

Mihályról

Gersi Mihály, az egészséges életmódról szóló Golden TREE portál társalapítója, melyet több, mint 100.000 olvasó látogat havonta, valamint a Tökéletes Edzés és a Tökéletes Étrend című sikerkönyvek szerzője.

Olvass többet a szerzőről
A megfelelő tanácsokkal és információkkal mindenkinek sikerül - neked is!
Add meg email címed az ingyenes tanácsokért, melyek már több, mint 10.000 embernek segítettek.
Legyünk barátok