Ne feledd 🧐 Új fejezet kezdődik a történetünkben 👉 “Olvasd el itt”
Főoldalra / Receptek / Házi teljes kiőrlésű pizza
 

Házi teljes kiőrlésű pizza

Elkészítési idő: 15 perc (+ a tészta kelesztési ideje: 60 perc)
Sütési idő: 30 perc
Megjelenés ideje: 02/08/2022
Házi teljes kiőrlésű pizza
Hozzávalók
személyre
  • Tészta:
  • 60 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dl szobahőmérsékletű ásványvíz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Feltét:
  • mozzarella light
  • friss bazsalikom
  • 12 érett paradicsom vagy hámozott paradicsom konzerv
  • csirkemell
  • oregánó

A pizza szerelmeseinek, ezúttal a népszerű étel egészségesebb változata.

Házi tésztával, teljes kiőrlésű lisztből, valamint a kertből származó paradicsommal és bazsalikommal készül. Kitűnő ebédre.

Elkészítés:

  1. Készítsük el a tésztát úgy, hogy a liszthez fokozatosan adjuk hozzá az ásványvizet, a sót és az olívaolajat. Folyamatosan keverjük, amíg egy sima masszát nem kapunk. Szükség esetén adjunk hozzá lisztet vagy vizet. Gyúrjuk össze a tésztát, és hagyjuk pihenni egy órát.
  2. Az érett paradicsomot botmixerrel turmixoljuk össze, adjuk hozzá a bazsalikomot, a borsot és a sót. Használhatunk hámozott paradicsom konzervet is. Amikor a tészta megpihent, pizza formára nyújtjuk és megkenjük a paradicsomszósszal. A tetejére csirkemellet, sajtot és friss bazsalikomot teszünk.
  3. 25-30 percig sütjük 180-200 fokon.

Jó étvágyat!


Megosztás a közösségi médián

Mihályról

Gersi Mihály, az egészséges életmódról szóló Golden TREE portál társalapítója, melyet több, mint 100.000 olvasó látogat havonta, valamint a Tökéletes Edzés és a Tökéletes Étrend című sikerkönyvek szerzője.

Olvass többet a szerzőről
A megfelelő tanácsokkal és információkkal mindenkinek sikerül - neked is!
Add meg email címed az ingyenes tanácsokért, melyek már több, mint 10.000 embernek segítettek.
Legyünk barátok