🚚 Ingyenes szállítás 37 990 Ft felett | ✅ 100% elégedettségi garancia
Főoldalra / Tanácsok / Mik a probiotikumok és hogyan segíthetnek?
 

Mik a probiotikumok és hogyan segíthetnek?

Becsült olvasási idő: 7 min
Megjelenés ideje: 06/01/2023
Mik a probiotikumok és hogyan segíthetnek?

Már mindenki a probiotikumokról beszél, te pedig nem tudod pontosan, miért is emlegetik őket folyton?

Hadd áruljam el, hogy elengedhetetlenek a bél egészségéhez, amelyet immunrendszeri szervünknek is nevezünk. Itt most összegezve elmondok mindent, amit ismerned kell a probiotikumokkal kapcsolatban.

Két dolgot kell tudni. Segítségükkel szervezeted és közérzeted is a csúcson lesz.

A következő sorokból megtudhatod, hogyan kell használni őket a bélflóra megmentése érdekében, és hogy teszi jobbá életedet egy apró változás a napi rutinodban.

Nézd, itt összegyűjtöttem az összes fontos információt a probiotikumokkal kapcsolatban: mik is ezek, mi a feladatuk a szervezetben, milyen betegségeket és problémákat szüntetnek meg, mely élelmiszerekben találhatók meg, és hogyan kell kiválasztani a bélrendszer számára legjobbakat.

TARTALOM:

 1. PROBIOTIKUMOK ÉS PREBIOTIKUMOK – HOGYAN HATNAK?
 2. A BÉLRENDSZER EGÉSZSÉGÉÉRT
 3. HOGYAN VÁLASSZUK KI A LEGJOBB PROBIOTIKUMOKAT?
 4. MELY ÉLELMISZEREK TARTALMAZZÁK ŐKET?
 5. A LEGJOBB PROBIOTIKUS KULTÚRÁK

PROBIOTIKUMOK ÉS PREBIOTIKUMOK – HOGYAN HATNAK?

Lássuk, mik is ezek!

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, azaz olyan baktériumok halmaza, amelyek nagyon hasznosak a szervezet számára. Bár a baktériumokat gyakran egyenlőnek tekintjük a betegségekkel és a szennyeződésekkel, bizonyos mikroorganizmusok a szervezetben rendkívül fontos feladatot töltenek be. Ne feledd, hogy nem minden baktérium eltávolítandó!

Nem akarlak összezavarni, de itt vannak még a prebiotikumok is.

Bár hallottál már a probiotikumokról, valószínűleg még soha nem találkoztál a prebiotikumokkal. Semmi baj! Ezeket nem emlegetik gyakran, de mégis kulcsfontosságúak.

A prebiotikumok elősegítik a jótékony mikroorganizmusok növekedését. Tekintheted őket a probiotikumok táplálékának, mert lehetővé teszik további szaporodásukat. A kettő kombinációja bizonyítottan a leghatékonyabb a bélflóra számára.

Az emésztőrendszernek sok élő mikroorganizmusra van szüksége:

 • az elfogyasztott étel megfelelő megemésztéséhez,
 • a tápanyagok felszívódásához az izomsejtekbe,
 • bizonyos vitaminok és aminosavak szintéziséhez,
 • a veszélyes kórokozók elleni védelemhez,
 • az antimikrobiális szerek szintéziséhez.

A probiotikumok és a prebiotikumok egy élő védőfalat hoznak létre az emésztőrendszerben, amely belülről gondoskodik az egészségedről.

A BÉLRENDSZER EGÉSZSÉGÉÉRT

A bélrendszer egészségéértA probiotikumok lehetővé teszik a teljes emésztőrendszer megfelelő működését és jó immunreakciót biztosítanak.

Ha egészségesen élsz, eleget mozogsz, csak organikus ételeket eszel, akkor a bélflórád valószínűleg rendezett (de ez egy szinte lehetetlen küldetés).

Mindannyian ugyanabban a cipőben járunk. A modern életmód már nagyon távol áll a természettel való együttéléstől, mivel az élelmiszerek nagy részét műtrágyák és peszticidek felhasználásával állítják elő. Az én és a te ételed is gyakran feldolgozott élelmiszer, mely tartósítószereket és mesterséges színeket is tartalmaz. Még akkor is, ha sikerül mindezt elkerülni, gyakran nincs idő a gondosan előkészített ételekre, amelyek megfelelő adagolásban vannak elosztva vannak a nap folyamán. Mindez befolyásolja a bélflórát, amelyet a környezetszennyezés és a mindennapi stressz is rombol.

Elmondom, miről is van pontosan szó. A bél ellenségei hatására a rossz baktériumok megsokszorozódnak és tönkreteszik legnagyobb immunszervedet.

Hogy érthetőbb legyen a dolog, ezek a leggyakoribb bélproblémák, amelyeket a lehető legnagyobb mértékben el kell kerülnöd:

 • feldolgozott élelmiszerek (mesterséges tartósítószerekkel és színezékekkel),
 • magas cukortartalom az élelmiszerekben,
 • rossz étkezési szokások,
 • antibiotikumokkal történő kezelés,
 • minőségi alvás hiánya,
 • stressz a munkahelyen és otthon.

A bél egészsége gyakrabban omlik össze, mint gondolnád, és persze hamarabb, mint hogy azt észrevennéd. A bélflóra összeomlása nemcsak problémákat okoz a belekben, hanem számos más nehézséget is, mint például:

 • allergiák és különböző bőrkiütések,
 • számos gyulladás,
 • genitális problémák,
 • zsírfelesleg felhalmozódása,
 • súlycsökkentéssel kapcsolatos nehézségek,
 • rossz pszichés állapot (ami súlyosabb mentális problémákhoz vezethet),
 • hasmenés és gastroenteritis.

Őszintén szólva, első körben a hasmenést kizárólag a belek állapotához kötném, más problémák esetén nem hinném, hogy a bélben lévő jó baktériumok hiánya az ok.

Tény, hogy az emésztés élő organizmusaitól függ, hogy az izmok és az agy mennyi tápanyagot és vitamint kap. A rossz emésztés még a jó ételeket is elpusztíthatja, melyek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Jól jegyezd meg a következőket.

Mindezen problémák esetében a bélben lévő probiotikumok segíthetnek szabályozni a jó és a rossz baktériumok közötti egyensúlyt az emésztésben.

A mikrobiológiai kultúrák fontos szerepet játszanak a komoly betegségekből való gyógyulás során is. A probiotikumokkal segítesz a szervezet helyreállításában, miközben megakadályozod az újabb szövődményeket.

HOGYAN VÁLASSZUK KI A LEGJOBB PROBIOTIKUMOKAT?

Hogyan válasszuk ki a legjobb probiotikumokatSokan döntenének a probiotikus készítmény mellett, ha tudnák, hogyan válasszanak minőségi és hatékony terméket.

Az étrendkiegészítők nem olcsók, ezt mindannyian tudjuk. A probiotikumok vásárlását a pénztárcád is megérzi ugyancsak, ezért érdemes megfontoltan választani. A legrosszabb vásárlás az, amikor pénzt költesz egy olyan termékre, amely egyáltalán nem segít.

Ez nem egyszerű döntés, ezért készítettem egy listát, amely segít a választásban.

Mire kell figyelni, amikor probiotikumot választunk? Minőségiek azok, amelyek mikrobiológiai kultúrák széles skáláját tartalmazzák olyan formában, amely a belekbe juttatja őket.

Itt van egy lista arról a négy fontos tulajdonságról, amelyeket egy jó készítménynek tartalmaznia. Ha az alábbiakban felsorolt összes elemet kipipálhatod, akkor a termék megéri a pénzét. Ezen a téren tényleg nincs helye kompromisszumnak.

#1 PROBIOTIKUS BAKTÉRIUMTÖRZSEK KEVERÉKE

Tudtad, hogy szervezetünkben ötszáz különböző baktérium található? A probiotikumok nem a szervezetben található összes baktériumtörzset juttatják be a szervezetbe, hanem csak azokat, amelyek hatékonyak a bél mikrobiomjának létrehozásában.

A tejsavbaktériumok hiánya miatt a bél nem működik hatékonyan, ezért a természetes baktériumtörzsek lehető legszélesebb skáláját pótolni kell. A probiotikumok esetében a több jelenti a többet.

#2 PROBIOTIKUMOK PREBIOTIKUMOKKAL

Emlékezz arra, amit az elején mondtam neked. Ideális esetben a választott termék prebiotikumokat is tartalmaz, amelyek a jó baktériumok tápláléka. Fordíts egy kicsit több figyelmet a termékleírás elolvasására, mivel ez az információ alapvető fontosságú a hatékonysága szempontjából. A jó baktériumoknak táplálékra van szükségük, azaz prebiotikumokra a szaporodáshoz.

#3 A BAKTERIÁLIS KULTÚRÁK MAGAS SZÁMA

A baktériumkultúrák száma milliárdokban mérhető. Bizony, milliárdokban! Hány milliárd elegendő? A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy legalább 15 milliárd aktív probiotikus kultúrát fogyasszunk naponta.

Figyelj oda erre a számra, amikor gyógyszertári készítményt vásárolsz. Tudod, a gyógyszertár polcai nem jelentenek automatikus garanciát minőségi készítményekre a belek számára. Győződj meg róla, hogy a termék napi adagja legalább 15 milliárd aktív kultúrát tartalmaz.

#4 PROBIOTIKUM, AMELY ELLENÁLL A GYOMORSAVNAK ÉS AZ EPÉNEK

Vigyázz, ez nagyon fontos!

A gyomorsav kiváló gát minden olyan baktérium számára, amelyre a szervezetnek nincs szüksége. Azokat is lebontja, amelyek segíthetnek a szervezetnek. Étrendkiegészítő keresés során válassz olyan terméket, amely nem bomlik le már a gyomorban. A folyékony probiotikumok instabilak és nem ellenállóak a savval szemben.

Az általam tanulmányozottak alapján a bélrendszer számára a legjobbak a kapszulákban lévők, amelyek védik annak tartalmát és lehetővé teszik, hogy azok a belekbe juthassanak. Vásárláskor tehát ne feledkezz meg formájáról, mivel a termék hatékonysága függ tőle.

MELY ÉLELMISZEREK TARTALMAZZÁK ŐKET?

Mely élelmiszerek tartalmazzák őketKiegyensúlyozott étrenddel sok olyan ételt fogyasztunk, amely szabályozza a bélflórát. Ismered azokat az ételeket, amelyeket természetes probiotikumoknak tartanak?

A toplista élén a joghurt, a kefir, a kókusz kefir és a kombucha állnak, amely egyre népszerűbb és megfizethetőbb ital már nálunk is.

A nagyanyám mindig azt mondta nekem, hogy a savanyú káposzta természetes gyógyszer. A tiéd is?

Különösen a téli időszakban szerepel a savanyú káposzta gyakran az étrendben, amely az erjesztés során sok szerves savat termel, ezzel teremtve jó egyensúlyt a belekben.

Az élelmiszerekben található probiotikumok határozottan a legjobb megoldás a bél egészségére, de nem szabad megfeledkezni a prebiotikumokról sem. Azok, akik gondoskodnak a prebiotikumok megfelelő beviteléről, kisebb eséllyel tapasztalnak szorongást vagy akár depressziót – legtöbb prebiotikum az almában, a banánban, a hagymában, a fokhagymában, a cikóriában és a babban található.

Ezekből azonban sajnos túl keveset eszel meg ahhoz, hogy elegendő jó baktériumhoz juthass. Ebben az esetben javasolt probiotikus étrendkiegészítők szedése, melyekről biztosan tudod, hogy a bélrendszer számára kellően széles körű mikroorganizmusokat fogyasztasz.

A LEGJOBB PROBIOTIKUS KULTÚRÁK

A fáradtság, a puffadás és a rossz közérzet azt jelzik, hogy káosz van a bélrendszerben.

A káoszt kontrollálni lehet, ezért hát jól figyelj.

Mikrobiológiai kultúrák fogyasztásával helyreállíthatod a rendet. Ezek olyan élő organizmusok, amelyek kiegyensúlyozzák a bélflórát és erősítik az immunrendszert. Megőrzöd velük egészséged és megakadályozod a rossz baktériumok elszaporodását.

Nézd, mit teszek minden nap.

Reggelente probiotikumot szedek, mert így lehetek benne biztos, hogy a bélrendszerem úgy fog működni, ahogy annak kell. Te is segíthetsz szervezetednek megbirkózni a stresszel és a rossz környezeti hatásokkal. A legjobb készítmények sokféle baktériumtörzset, probiotikumokat és prebiotikumokat, valamint nagy mennyiségű baktérium tenyészetet is tartalmaznak, illetve ellenállnak a gyomorsavnak. Ez minden!

Golden Tree Complete Biotics - a legjobb probiotikus kultúrákA Golden Tree Complete Biotics minden szigorú kritériumnak megfelel, sőt, meg is haladja azokat. Húsz egyedi probiotikus és prebiotikus baktériumtörzs teljesen természetes keverékével egyetlen kapszulával elégítheted ki bélrendszered napi szükségleteit. Rendszeres bevitelük megszünteti a puffadást, az álmatlanságot, a stresszt, erősíti az ellenállóképességet és sok energiát ad. Az egészséged megőrzését kezdd a beleknél.

 

Igen, jók a tapasztalataim és az édesanyámnak is használ a termék. Már többedik alkalommal rendeltem meg a 3-as vagy 6-os csomagot. Kollégáknak, ismerősöknek is ajánlottam, akik szintén jó tapasztalatokról jeleztek vissza. Az ára igaz magas, de egy dobozzal nem is érdemes megvenni. Legalább 3 hónapig kell minden táplálék kiegészítőt fogyasztani ahhoz, hogy használjon, illetve korrekt véleményt tudjunk mondani róla. Ajánlom refluxra, bél panaszokra egyaránt.

Gyöngyi K. [ellenőrzött vásárló]

Gyors volt a szállítás. Szép igényes a csomagolás. 40 napja szedem a kapszulákat napi 1. Igyekeztem változtatni az életemen. Teljesen leszoktam a kávéról, alkoholt előtte sem ittam. Glutén mentesen, laktóz mentesen táplálkozom. Nem eszem sem cukrot sem ciklamát tartalmú ételeket italokat. Jelenleg sokkal jobb a közérzetem. A súlyom 10 kg-al kevesebb. Remélem még jobb lesz.

Józsefné K. [ellenőrzött vásárló]

 


Megosztás a közösségi médián

Mihályról

Gersi Mihály, az egészséges életmódról szóló Golden TREE portál társalapítója, melyet több, mint 100.000 olvasó látogat havonta, valamint a Tökéletes Edzés és a Tökéletes Étrend című sikerkönyvek szerzője.

Olvass többet a szerzőről
AJÁNLJUK
a blogban használt termék
A megfelelő tanácsokkal és információkkal mindenkinek sikerül - neked is!
Add meg email címed az ingyenes tanácsokért, melyek már több, mint 10.000 embernek segítettek.
Legyünk barátok